Information Hold 8A

 

Nyhedsbrev marts

Kære konfirmander og forældre/værger-  hold 8A

Blot denne lille reminder og opdatering vedr. den kommende tid.

fredag 0903 til temadag med Folkekirkens nødhjælps unge volontører mødes vi først kl. 9 i Sognelokalerne Vestergade – så I må sove længe!

Vi er færdige ca. kl. 14. Husk madpakke.

Søndag 1103 –Midfastesøndag -  der er information om konfirmationsgudstjenesten efter gudstjenesten kl. 10. Jeg vil fortælle lidt om, hvad vi har lavet og hvordan konfirmationen vil forløbe. Håber at se så mange som muligt.

I den sidste tid efter påske og frem til konfirmationen har jeg, som tidligere skrevet aftalt med skolen at vi mødes 13.30 - 15 torsdag 5. april og den 12, (som der lidt usikkerhed omkring pga. praktik, hører jeg) og endelig den 18, hvor vi har generalprøve kl. 13.30 – ca.15.

Husk at gå i kirke i påsken og få indblik i påskens store drama – den vigtigste højtid i kirkeåret. Livets sejer over døden!

Gå ind på www.vissenbjergkirke.dk og se gudstjenestetider m.m.

 

                                                                                          Venligst Peter Lindholt Jessen – foråret så sagte kommer!

 

 

                                     Nyhedsbrev januar 2018 

 

Godt Nytår til konf., forældre og værger!

Blot en reminder om generationsmødet og gudstjenesteprojektet t i weekenden den 27. og 28 jan.

Konfirmand-weekenden, som blev aflyst pga. sygdom er flyttet og afholdes i weekenden den 27. og 28. jan.  Lørdag kl. 9 – 15 og søndag kl. 9 – 12.

Vi mødes således igen i det nye år lørdag 27.01.18 til Generationsmøde i Sognelokalerne.

Morgenmad – generationsmøde – samtale i mindre grupper om kristendom, gudstjeneste, Folkekirken: hvorfor er det vigtigt, hvad er godt, kedeligt, nødvendigt, etc. Kirkerummet, historie, kultur, salmer, musik, bønner, evangeliet……

Jeg har inviteret nogle voksne/ældre fra sognet og sammen skal vi tale om hvad kristendom er og betyder i vores forskellige aldre. Det bliver spændende og interessant.

Om eftermiddagen skal vi sammen forberede gudstjenesten til søndag i nogle grupper.  Nogle skal læse de bibelske læsninger, bede for, forberede og holde prædikenen, hjælpe med praktiske ting, etc.

NB! Er der en 2 -3 forældre der vil lave burger-bar lørdag kl. 11.30 – 12. 30 ? så skriv til mig: plje@km.dk - så organiserer jeg. Det tager en god times tid og plejer at være meget hyggeligt.

Om søndagen – Herrens dag – 28.01.18 – mødes vi kl. 9 i kirken og tjekker op på det sidste. Gudstjenesten er kl. 10 – alle er velkomne. Vi slutter kl. ca. 11.30. Vel mødt!

Husk i øvrigt at gå i kirken, når vi ikke har konf. timer i hverdagene. At ”være hjemme i gudstjenesten” er en vigtig del af forberedelsen til konfirmationen.

Næste gang vi mødes er fredag den 9 marts – kl. 8 – ca. 14, er ændret efter aftale med skolen, hvor vi får besøg af Slut Sult nu karavanen med Folkekirkens Nødhjælps unge volontører, som har rejst i bl.a. Afrika.

  1. Jeg har modtaget et par afbud og det kan jo ske. Jeg vil dog bede om at I ikke melder afbud pga. alm. sportskampe, turnering o. lig. i weekenden, da det er ret mange timer vi ”fyrer” af.  Jeg synes der skal være tale om mesterskaber, runde fødselsdage, sølv-, guld-, diamantbryllup el.  døds fald o. lig. og så kan man måske også deltage en af dagene. 

 

                                                                                              Venligst Peter Lindholt Jessen, E: plje@km.dk

 

 

 

Nyhedsbrev dec. 2017 – 2018.                                                                       Vissenbjerg Præstegård 7. dec. 2017

 

Kære Konf., forældre/værger.

Julen nærmer sig med larmende skridt. Vi er i adventstiden og forbereder Herrens ankomst. Det går ikke stille af med proklamation af dommedag, verdens undergang, mørke og angst og skræk for fremtiden. Men en stjerne tændes i det fjerne, et lys går op i østen, et barn fødes og han skal kaldes vældig Gud, evighedsfyrste, fredskonge, som profeten har spået. Det er Jesus der fødes i en stald i Betlehem. Glædelig jul!

Vi mødes sidste gang den 14. dec. kl. 13.30 – 15 og julehygger lidt, hvis I kan klarer mere.

Der er rig lejlighed til at gå i kirke i julen og nytåret – se fx www.vissenbjergkirke.dk eller andre steder, hvor I er. Det er altid interessant og lærerigt at gå i kirker andre steder.

Konfirmand-weekenden, som blev aflyst pga sygdom er flyttet og afholdes i weekenden den 27. og 28. jan.

Vi mødes således igen i det nye år lørdag 270118 kl. 9 - 15 til Generationsmøde i Sognelokalerne.

Jeg har inviteret nogle voksne/ældre fra sognet og sammen skal vi tale om hvad kristendom er og betyder i vores forskellige aldre. Det bliver spændende og interessant.

Om eftermiddagen skal vi sammen forberede gudstjenesten til søndag. Nogle skal læse de bibelske læsninger, bede for, forberede og holde prædikenen, hjælpe med praktiske ting, etc.

NB! Er der en 2 -3 forældre der vil lave burger-bar kl. 11.30 – 12. 30 ? så skriv til mig: plje@km.dk - så organiserer jeg. Det tager en god times tid og plejer at være meget hyggeligt.

Om søndagen – Herrens dag – 280118 – mødes vi kl. 9 i kirken og tjekker op på det sidste. Gudstjenesten er kl. 10 – alle er velkomne. Vi slutter kl. ca. 11.30. Vel mødt!

Vi arbejder på at få lagt en temadag fast i marts m.m. herom mere i det nye år.

Endelig og det er vigtigt: Jeg har besluttet ikke at dele holdet ved konfirmationen Bededag. Det bliver altså kl. 10 for alle.

                                                                             Glædelig advent – God jul og Godt nytår! Peter Lindholt Jessen

 

                       Her kunne have været en nisse!

 

 

 

 

Nyhedsbrev nov. 2017 og justering af forberedelsesplan

Kære Konf. og forældre/værger

Desværre har jeg været nødt til at aflyse torsdag den 2. nov. ligesom jeg aflyser og flytter konf. weekenden til jan/febr. pga sygdom i familien.

Samtidig justerer jeg mødeplanen, så den ser sådan ud resten af 2017:

Vi mødes i den gl. byrådssal.

Torsdag den 23 nov. kl. 13.30 – 15 –Kirkeåret og optakt til advent, nadver.

Torsdag den 30 nov. 13.30- 15 Adventsforløb: Jesus Kristus fødes og hvad det betyder

Torsdag den 7. dec. 13.30 - 15 Adventsforløb

Torsdag den 14. dec.13.30 - 15 Adventsforløb afsluttes med julehygge – Juleferie.

I jan, februar, marts og april måned frem til konfirmationen Bededag 27. april mødes vi til temadage og andet. Herom senere. 

NB – kirkegang hører med til forberedelsen - her eller andet steds - ca. 1 gang om måneden i forløbet, så man ved hvad en gudstjeneste er, hvorfor man kommer, står, sidder, kan be´, lytte og synge, døber børnene, spiser og drikke ved alteret, som vi gør.

Glæder mig til at se jer igen!                                                                  

 

                                                                        Venligst Peter - plje@km.dk/64471111

 

 

Konfirmand-weekend lørdag-søndag 11-12 nov. 2017 - Flyttet

Lørdag kl. 9 – 15 og søndag kl. 9 – ca. 12.

Generationsmøde i konfirmandstuen og kirken om tro og gudstjeneste.

Lørdag kl. 9

Vi mødes i sognelokalerne kl. 9 til fællesmorgenmad

Kl. 9.30 – Dagens program og præsentation af deltagerne.

Vi skal i grupper tale sammen om hvorfor Folkekirken og Kristendom er vigtig i vores liv.

Hvad er din favorit salme ?

Tro – håb - kærlighed: sang, musik, prædiken, dåb, altergang – hvad synes du er godt og hvad er kedeligt/mindre godt, dårligt?

  1. 12 Burger-baren åbner ved hjælpsomme forældre. NBkære forældre jeg har brug for 3- 4 der vil hjælpe, som skrevet tidligere – skriv straks til plje@km.dk at du kan, så organiserer jeg.
  2. 12.30 Fællesarbejde med søndagens gudstjeneste og prøve i kirken.

Salmegruppe, bønne-gruppe, prædikegruppe. Gøre-klar-til-gudstjeneste-gruppe.

Kl. 15 Tak for i dag – Vi ses friske i morgen kl. 9 i kirken.

 

Søndag kl. 9

Finpudsning af bønner, læsninger og prædiken, mens der rigges til Gudstjeneste mikrofoner tjekkes, stemmer varmes op, alteret dækkes med brød og vin, salme nr. hænges op, flag m.m.m.

Gudstjeneste kl. 10 - 22. søndag efter trinitatis, hvor forældre, søskende, bedsteforældre, naboer m.fl. er velkomne.

Kl. 11 kirkekaffe/saft og kage – småsnak og hygge i våbenhuset.

                                                                                

                                                                                            Velmødt til alle – Peter Lindholt Jessen

 

 

Nyhedsbrev nr. 1 konf. 2017-18

 

Kære alle – konfirmander, forældre, værger.

Så er vi i gang. Det er godt. Hyggeligt at lære de unge mennesker nærmere at kende. Håber det er gensidigt.

Vi har introduceret Bibelen og Salmebogen og de har fået deres egen Bibel, som er deres konf. gave fra Vissenbjerg kirke. (Andre kan jo tænke på den fine gamle skik med at give konfirmanden en salmebog til konfirmationen, som kan følge ham/hende resten af livet – blot en ide.)

Vi taler os lidt ind på hinanden og arbejder bl.m.a. med at forstå at det at ”få lov” til at gå til præst og til gudstjeneste, er en gave. En mulighed de unge gives for indsigt og indlevelse i kultur og kristendom.

Konfirmanderne fører jo selv deres kirkegangsjournal og holder styr på kirkegangen og kan selvfølgelig snyde. Men det er sig selv man snyder, er min pointe. Det kan være svært at forstå som 14 årig, men det er en del af øvelsen/forberedelsen. Frihed og ansvar er nøgleord for mig.

Man kan nemt snyde sig gennem livet og springe over hvor gærdet er lavest. Livet og tilværelsen bliver derefter. Der er stor forskel på at være livs-nyder og livs-snyder, skønt variationen udgøres at ét lille s.  Man skal stå på, når andre mennesker, lærere, sportstrænere, præster, voksne m.fl. deler viden, erfaring og livsindsigt med de unge. Det handler om dannelse.

Plan for kommende tid:

På torsdag den 12. okt. har vi temadag fra kl. 8 – 14, hvor vi efter aftale med skolen laver et samarbejdsprojekt om Livets Mangfoldighed sammen med Terrariet og kirkens musikere. Vi mødes i Kirken til morgen andagt kl. 8. Madpakke med.

Søndag den 15. okt. - 15. s.e.trin.- er der konf. intro kl. 10 ved Gudstjenesten, hvor årets konfirmander (hold A) introduceres for menigheden. Forældre, søskende, pårørende er meget velkomne. Jeg er klar over at det er op til efterårsferien. Men håber de fleste kan.

Så mødes vi igen torsdag 26. okt. kl. 13.30 – 15. ff.

Som annonceret holder vi konf. weekend den 11. -12. nov. Mere når vi nærmer os. Er der 2-4 forældre, som vil lave burgere til os kl. 12, det tager en times tid og er hyggeligt og sjovt – skriv gerne: plje@km.dk så organiserer jeg det.

De unge er dejlige, interesserede og nysgerrig og friske. Der er en god stemning iblandt dem på holdet. Skønt! Håber jeg falder nogenlunde ind.

 

                                                                                                           venligst Peter Lindholt Jessen.

 

 

 

Konfirmandforberedelse 2017-18 for hold A

Plan frem til jul – ret til ændringer forbeholdes og meldes via nyhedsbrev her på sitet.

Vi mødes torsdage fra den 21. sept. Kl. 13.30 – 15 i ”Byrådssalen”, Vestergade 4, indgang gennem Vissenbjerghus, hvis ikke andet er nævnt. Vel mødt!

Introduktion – Guds store og vores lille fortælling.

Præsentation – div. Praktisk – Bibel, Ny Testamente og Gammelt Testamente - Salmebogen – Kirkegang?

Torsdag den 28. sept. Kl. 13.30 – 15: Sang og stemme ved org. Eva og sanger/musiker Henriette.

Torsdag den 5. okt. kl. 13.30 – 15: Bibelens fortællinger, sang og andagt.

Torsdag den 12. okt. kl. 8.15 – 13.30 – efter aftale med skolen: Temadag om livets mangfoldighed sammen med Terrariet. Mere inf. senere.

Søndag den 15. okt. kl. 10 Konf. Intro gudstjeneste i kirken. Vi holder fest-gudstjeneste sammen med menigheden – forældre, søskende, pårørende meget velkomne.

Uge 42 efterårsferie

Torsdag den 25 okt. kl. 13.30 – 15 i byrådssalen og kirke

Torsdag den 2. nov. Kl. 13.30 – 15 i byrådssal og kirke – Spil og Syng Dansk dag.

Weekenden den 11-12 nov. Lørdag kl. 9 – 15 og søndag kl. 9 – ca. 12. (sæt i kalenderen!)

Generationsmøde om kristendom og gudstjeneste. Hvorfor er kristendom vigtig i mit liv? Mere senere.

Ingen konf. Forberedelse for hold A i uge 46 og 47.

Torsdag den 30 nov. 13.30- 15 Adventsforløb: Jesus Kristus fødes og hvad det betyder

Torsdag den 7. dec. 13.30 - 15 Adventsforløb

Torsdag den 13. dec.13.30 - 15 Adventsforløb afsluttes med julehygge – Juleferie.

I jan, februar, marts og april måned frem til konfirmationen Bededag 27. april mødes vi til temadage og andet. Herom senere. 

NB – kirkegang hører med til forberedelsen - her eller andet steds - ca. 1 gang om måneden i forløbet, så man ved hvad en gudstjeneste er, hvorfor man kommer, står, sidder, kan be´, lytte og synge, døber børnene, spiser og drikke ved alteret, som vi gør.

Glæder mig til at lære jer at kende alle!                                                                  

 

                                                                        Venligst Peter - plje@km.dk/64471111