Pilgrimsvandring i Vissenbjerg

Pilgrimsvandring.

Efter gudstjenesten Kristi Himmelfartdag  d. 25. maj var der pilgrimsvandring. Turen gik til Orte Kirke. Karin Dahm Mortensen var turleder

De 7 pilgrimsord er

Langsomhed

Enkelthed,

Spiritualitet

Bekymringsløshed

Stilhed

Frihed

Fællesskab

Det er disse ord, der danner basis for pilgrimsvandringen. Vi går for at give os selv mulighed for ro, fordybelse, for at se, at lytte og for fællesskab - også i stilhed.

På en pilgrimsvandring kan deltageren opleve, hvordan samspillet mellem mennesker, natur, kultur og åndelighed kan gå op i en højere enhed. Vandringen i naturen appellerer til vores længsel efter bl.a. langsomhed og spiritualitet.

En pilgrim begiver sig ikke på vandring for at udføre en præstation, men for at søge livskvalitet og beskæftige sig med de eksistentielle grundspørgsmål: Hvor kommer jeg fra? Hvor er jeg på vej hen? Og hvorfor? På den måde får vandringen ligeledes en religiøs dimension.

Kristi Himmelfartsdag den 29. maj tog vi vandrestøvlerne på og begav os ud i det danske forår og vores smukke natur. Efter gudstjenesten kl. 10 i Vissenbjerg Kirke vandrede vi ad smukke veje til Orte kirke.